Hogyan változtak meg öltözködési szokásaink az elmúlt egy év során?

Életünk minden területére hatással voltak az elmúlt időszak történései. Ez alól a ruházkodás sem számít kivételnek. Íme néhány érdekesség és tipp arra, hogy a legtöbbet hozd ki a helyzetből:

Az utóbbi év teljesen felforgatta az életünket. A munka, szórakozás és magánélet fogalma átértékelődött. A korábban elképzelhetetlennek tartott tevékenységek mára már megszokottá váltak, és napról napra egészségünk megőrzéséért küzdünk.

Mindennapi tennivalóink is nagymértékben átalakultak. Lényegesen több időt töltünk otthonainkban, ez pedig nem csak lelkiállapotunkra hat, de azt is nagyban befolyásolja, hogy milyen ruhákat részesítünk előnyben. A farmer, a szoknya és a blúz helyét átvette a kényelmes melegítő, a póló és a szabadidő ruházat.

A járványhelyzet által kialakult divattrendek

Bizonyára te is észrevetted, hogy a gardróbodban előkelő helyre kerültek az otthoni viseletek, az elegáns darabok pedig a szekrény mélyére szorultak. Ez a változás az egész világra igaz.

A sportruházati vállalatok 7 százalékos emelkedést tapasztaltak 2019 és 2020 októbere között, a Lyst divatplatform kutatásában pedig a részt vevő 100 millió online vásárló körében a legnépszerűbb termékek az UGG papucsai, a CROCS klumpái és természetesen a melegítőnadrágok voltak.

Ebből is láthatod, hogy a legkeresettebb termékkategóriák világszerte egyöntetűen szinte ugyanazok voltak. Az egész napos otthon töltött időhöz elengedhetetlen a kényelmes szett, de gyakran már a boltba menéshez is bőven elég a szabadidőruha.

Amikor az ember nem a családjával van és nem is háztartásbeli tevékenységeit végzi, általában dolgozik. A kialakult home office rendszerben elterjedtek az ún. “Zoom Top”-ok, vagyis a videóhívások során viselt elegáns felsők. A legtöbben, ha nem muszáj, nadrágjukat már nem is cserélik le, csupán felkapnak egy csinos blúzt, vagy egy inget, és máris megfelelnek a munkahelyi elvárásoknak.

A vásárlási szokások is átalakultak. Eddig a ruhavásárlás közkedvelt kikapcsolódási tevékenység volt, sokan egész napokat szántak a különböző üzletek bejárására. Ez azonban a lezárások miatt nem tud megvalósulni, és webshopokon keresztül történik a folyamat. Mi már évek óta az online felületeket helyezzük előtérbe, és örömmel tölt el minket, hogy ebben a helyzetben is teljes mértékben vásárlóink rendelkezésére állhatunk.

Röviden összefoglalva tehát: az elmúlt évben a legtöbben sport és szabadidőruházatot vásároltak, javarészt webáruházakban. Mi is igyekeztünk lépést tartani ezekkel a trendekkel, és folyamatosan találsz nálunk az otthon töltött időhöz megfelelő ruhákat.

Így fejezd ki a stílusod ebben a helyzetben

Az első hónapokban talán mindenki próbálta a pozitív oldalról megközelíteni a kötelező otthon maradást. Több időd van magadra, rendbe tudod rakni a dolgaid, előtérbe kerül, hogy mi igazán fontos számodra. Egy év elteltével azonban már a legtöbben szeretnénk vissza a régi életünket.

Ez is tükröződik a ruházkodási szokásainkban. Sokaknak már igénye lenne olyan alkalmakra, amikor igazán kicsípheti magát, felveheti legszebb ruháját és használhatja kedvenc rúzsát. Az öltözetünk továbbra is egy fontos eszköze annak, hogy kifejezzük vele személyiségünket, viszont ezen szerepe az utóbbi időben háttérbe szorult.

Ha te alig vársz már arra, hogy kiöltözz, ne aggódj, nem vagy vele egyedül. Van pár javaslatunk a hiánypótlásra.

Rendezz otthon családoddal egy kisebb bulit! Lehet akár tematikus jellegű is, öltözzetek be különböző karaktereknek, vagy adjatok meg egy dress kódot, például vörös szőnyeg, vagy koktélparti, és öltözködjetek annak megfelelően! Ezzel mindenki kiélheti az önkifejezési vágyát és kreativitását is.

Ezen kívül tudatosítsd magadban, hogy nincs szükséged semmilyen különleges alkalomra ahhoz, hogy kiöltözz. Lehet akár kedd reggel, vagy szerda délután, ha éppen olyan kedved van, vedd fel kedvenc ruháid egyikét akár kutyasétáltatáshoz, a sarki kisboltig, vagy csak úgy, magadnak, otthonra. Miért ne?

Remek az alkalom mostanában egy nagy ruhatárfrissítésre is. Talán könnyebben megválsz olyan daraboktól, amik évek óta nem voltak rajtad, vagy rájössz, hogy már nem is tetszik egy-egy felső vagy nadrág.

Próbáld ki valamelyik tippünket, és meglátod, máris jobban fogod érezni magad. Teljesen érthető, hogy néha igényled ezt a fajta kiöltözést, ezért ragadj meg minden lehetőséget!

Hamarosan pedig remélhetőleg végleg magunk mögött hagyhatjuk az egész napos melegítők időszakát. Addig is nézegess webshopunkban, olvasgasd blogunkat, és készítsd fel ruhatáradat és saját magadat is a tavaszra és a jó időre!